8 vihreää syytä ostaa pala metsää!

1.

Heti valmis

Kuntta näyttää valmiilta heti asentamisen jälkeen, ja voit aloittaa luonnollisesta metsäpihasta nauttimisen.

4.

Luonnonmukainen vaihtoehto

Kuntta on luonnollisen näköinen varvikko ja luonnonmukainen myös hoitotarpeiltaan. Sitä ei tarvitse kalkita, ei lannoittaa, ei leikata. Kunttalevyjen juurruttua toinen toisiinsa, on kunttapiha oikeastaan itse itsestään huolehtiva, muuntautuen varpulajistoltaan sellaiseksi, mikä kyseisessä pihassa parhaiten pärjää.

7.

Herkullinen superfood tulee mukana

Kyllä, mustikat ja puolukat kasvavat etelässäkin uudella metsäpihalla, vaikka ovatkin kotoisin kainuulaisesta kangasmetsästä. Vuosien varrella olemme huomanneet, että metsäpihassa superfood tarkoittaa myös superisoja marjoja. Mustikka- ja puolukkakanta, jota siirretyssä kuntassa kasvaa, ovat selkeästi isomarjaisempaa lajia, kuin mihin etelässä ollaan totuttu.

2.

Asentaminen on helppoa

Tarvitset asentamiseen vain reippaita talkookavereita ja pari päivää aikaa kunttapihan koosta riippuen. Ammattilaiskaksikko asentaa jopa 500 neliön kunttapihan päivässä. Talkooporukassa 100–200 neliön alue on aivan realistinen päivässä asennettava määrä. Tärkeintä on asentaa kunttalevyt tiiviisti toisiaan vasten ja aloittaa heti alueen kastelu, kun valmista syntyy.

5.

Sopii mökille ja kotipihaan

Helppohoitoisuutensa ansiosta metsäpihan on ihanteellinen mökillä ja kotona, jossa ei ehditä eikä haluta jatkuvasti hoitaa puutarhaa. Istuu myös luontevasti metsäisten tonttien maiseman jatkeeksi.

8.

Varastoi hulevettä

Kuntta on mitä parhain luonnollinen hulevesien varastoija. Pihan tasaisilta pinnoilta voi huoletta ohjata vettä valumaan kohti kuntalla päällystettyjä piha-alueita. Kuntta imee itseensä 70 % omaa juuristotilavuuttaan vastaavan määrän vettä ja varastoi ja hyötykäyttää sen omaan hyvinvointiinsa. Rinnepihoissa valumavedet pysyvät omalla tontilla kuntalla päällystettyjen alueiden ansiosta.

3.

Helppohoitoinen

Kuntta-alueiden tärkein hoitotyö on kastelu. Kannattaa myös pitää silmällä, ettei alueelle lähde kasvamaan sinne kuulumatonta rikkakasvustoa, joka poistetaan heti pienenä. Juurruttuaan kuntta ei tarvitse enää säännöllistä kastelua, vaan selviytyy jaksoja niukemmallakin kosteudella, aivan kuten varvikko metsässäkin.

6.

Ekologinen

Kuntta ei ole kasvatettu missään, vaan se on aito luonnontuote. Kunttaa nostetaan metsänhoitoalueilta, joiden puuston uudelleen istuttamista tehdään laikuttamalla. Laikuttaminen tarkoittaa sitä, että uusia metsäpuun taimia istutetaan alueille, josta kuntta kuoritaan joka tapauksessa pois. Näin ollen siirretty kuntta on mitä parhaimmassa hyötykäytössä uudella metsäpihalla.

Kiinnostuitko?

Pyydä tarjous!