Usein kysyttyä

  1. Milloin on paras aika asentaa kunttaa pihalle?
    Kunttaa voi asentaa toukokuusta myöhäissyksyyn. Ainoastaan kovalla helteellä asennusta ei suositella tehtävän.
  2. Kuinka pitkä on kuntan tilausaika?
    Rahtitoimitus saadaan asiakkaalle noin viikossa tilaushetkestä.
  3. Miten paljon kunttaa pitää kastella?
    Kunttaa ei voi kastella liikaa. Kuntan turvekerroksen tulee pysyä kosteana ensimmäisen ja seuraavan kasvukautensa ajan, kunnes kunttalevyt ovat juurtuneet toisiinsa.
  4. Voiko kuntan asentaa vanhan nurmikon päälle?
    Nurmikko on ensi kuorittava alta pois ja kunttapohjaksi valmisteltava rikkakasviton hiekkapitoinen kasvualusta, jossa kuntta viihtyy ja josta ei kasva rikkakasveja kuntta-alueelle.
  5. Mitä pihassa tulee tehdä alueelle, johon kuntta halutaan asentaa.
    Alueelta poistetaan rikkakasvit, sinne asennetaan tarvittaessa vahva suodatinkangas estämään rikkakasvien läpikasvu. 15 cm hiekkakerroksella tasataan kuntalle sopiva asennuspohja.
  6. Voiko kuntan asentaa itse?
    Kuntan voi mainiosti asentaa itse. Kunttalevyt asennetaan tiiviisti toisiaan vasteen nk. puskusaumaan. Asennustalkoissa reippaista talkookavereista on rutkasti apua.
  7. Mitä varpuja kuntta sisältää?
    Kunttaa kutsutaan sekakuntaksi siksi, että siinä esiintyy useita tutuimpia varpulajeja, kuten mustikkaa, puolukkaa, kanervaa ja variksenmarjaa. Sekakuntta kotoutuu hyvin uuteen kohteeseen, koska aina löytyy varpulaji tai -lajeja, jotka viihtyvät parhaimmin uusissa olosuhteissa.
  8. Minkälaisissa olosuhteissa kuntta viihtyy parhaiten.
    Kuntta viihtyy parhaimmin metsäisessä maisemassa, jossa kasvualusta on luonnostaan niukkaravinteinen ja hapan. Havupuiden varjostavasta vaikutuksesta on myös hyötyä kuntan viihtymisille.
  9. Voiko kunttapihasta kerätä marjasadon syksyisin?
    Kunttapihan mieluisiin bonuksiin kuuluvat marjat, joita saat jatkossa kerätä omalta pihaltasi. Aurinkoinen piha on omiaan runsaalle puolukkasadolle, mustikat kasvavat parhaimmin hieman varjoisemmalla pihalla.